2012. október 7., vasárnap

Kókusztekercs

Szerintem ez egy tökéletes recept a tökéletes a kókusztekercshez.
A recept Kikitől való, köszönet érte!


Hozzávalók:

Tésztához:
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl feketekávé (én jobb minőségű instant kávéból teszek 2 kávéskanállal 1 dl forró vízbe, és hagyom langyosra hűlni)
  • 1 ek lekvár
  • 2 ek kakaó
  • 1 ek rum
  • kevés tej az összeállításhoz
Krémhez:
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg kókusz
Díszítéshez
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, szükség esetén tejjel lágyítjuk. Kemény, de nyújtható tésztát kell kapnunk.
A krémhez a vajat a porcukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszt (kemény állagú kell, hogy legyen).
Két folpack között kinyújtjuk a tésztát (így sem a gyúrótábla, sem a nyújtófa nem lesz ragacsos) kb. fél centi vastagságúra. Ezután megkenjük a krémmel (kicsit nehéz, mert kemény a krém), majd a folpack segítségével szorosan feltekerjük, kókuszban megforgatjuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük, ezután fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...