2012. december 28., péntek

Sajtos pogácsa

Nagyon finom, nagyon puha, nagyon olcsó és kiadós. Kollégám feleségétől kértem el a receptet. Langyosan egyszerűen nem-lehet-abbahagyni. :)


Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 17 dkg zsír
  • 15-20 dkg reszelt trappista vagy óvári sajt
  • 1 egész tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • tej 
  • 1 ek cukor
  • só, ízlés szerint
Tetejére:
  • reszelt sajt
  • 1 db tojás

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd a felfuttatott élesztővel, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
A tésztát tejjel vagy tejföllel is összeállíthatjuk.
Ezután kb. 1 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, kikent tepsire sorakoztatjuk, és letakarva, meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük. Ezután a tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, majd készre sütjük. 
Nekem kb. 2 ujjnyi magasak lettek sülés után.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...