2015. július 8., szerda

Tojásos halkrém

Nagyon szeretem a halkrémeket ( az óvodában nagyon sokat kaptunk halkrémes kenyeret uzsonnára, és már akkor is nagyon szerettem- sok gyerekkel ellentétben.), ezúttal tojással és sprotnival készült, szerintem így a legfinomabb.
Friss vagy pirítós kenyérrel, zöldségekkel könnyű és hűsítő nyári reggeli vagy vacsora válhat belőle.




Hozzávalók:
  • 150 grammos natúr olajos hal (sprotni)
  • 2 db főtt tojás
  • kb. 1,5 dkg puha vaj
  • 1 kávéskanál mustár
A főtt tojást először keresztben, majd hosszában is átvágjuk a tojásvágóval (hogy kis kockákat kapjunk), vagy lereszeljük.
A halat lecsöpögtetjük, villával összetörjük, majd hozzákeverjük a tojást, a puha vajat és a mustárt, alaposan kikeverjük.
Só szerintem nem kell bele, elég sós a hal, de kóstoljátok meg.

Tipp: dúsítható még friss, apróra vágott petrezselyemmel, és mustár helyett majonézzel is készíthető.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...