2015. augusztus 18., kedd

Pitypang szirup

Ezzel a bejegyzéssel sajnos jól elmaradtam, de sebaj, ha tetszik a recept, mentsétek el és próbáljátok ki jövőre!
Nagyon finom lett, a pitypangot a kertünkből szedtem. Ezt teszem a teába, a natúr joghurtba, kiegészítve idénygyümölccsel, sőt, legutóbb húspáchoz is használtam méz helyett. Nagyon finom, bár nem lesz olyan sűrű, mint a valódi méz, ízben mégis megtévesztésig hasonló.



A recept a Nosalty-ról való.

Hozzávalók:

  • 2 marék pitypangvirág
  • 1 kg cukor
  • 1 liter víz
  • 1 citrom (felkarikázva, vagy csak a leve)

A pitypangot délidőben, amikor teljesen ki vannak nyílva a virágok, leszedjük, kb. 1 órára zsírpapírra terítjük, hogy a bogarak kimásszanak belőle.
Ezután a virágokról levágjuk a zöld részt és 1 liter vízzel épphogy felforraljuk, már el is zárjuk alatta a gázt, és lefedve egy éjszakát állni hagyjuk.
Másnap leszűrjük, a virágokat kinyomkodjuk. A léhez adjuk a cukrot és a citromlét, majd nagyon lassú tűzön, fedő nélkül forráspontig felfőzzük (nem forraljuk!). Kihűtjük. Ezt még kb. háromszor ismételjük.
Ezután üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük. Hónapokig eláll (most már tapasztalatból mondhatom).
Felbontás után hűtőben érdemes tárolni.






Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...